de snailcorner


Hoe de SnailCorner is ontstaan....
Ik ben Kim Jonkmans en al van kleins af aan gefascineerd door slakken. Als klein meisje verzamelde ik ze overal en nergens, om ze vervolgens in de tuin vrij te laten. Uiteraard waren mijn ouders hier minder enthousiast over maar op een gegeven moment zagen zij in dat er niks was wat mij tegen hield en mijn vader maakte een grote kuil in de tuin, afgezet met houtwerk, waar ik mijn slakjes in mocht houden.

Toen ik ouder werd kreeg ik steeds vaker te horen dat ik "te oud" werd om slakken te zoeken... Ik heb er echter altijd een aantal gehouden en toen ik op mijzelf ging wonen kwamen er aquaria met waterslakken.

Ik ben gediagnostiseerd met ADD (Attention Deficit Disorder) Voor mij was het verzorgen en observeren van slakken iets wat mij rust gaf. Veel mensen kennen ditzelfde gevoel bij het staren naar een aquarium of het wandelen door de duinen met de hond.

In 2013 overleed Ronald, mijn soulmate waar ik mee samenwoonde. Een half jaar later kwam ik zelf op de IC terecht. Deze 2 gebeurtenissen hebben mij op een andere manier naar het leven leren kijken. We zijn allemaal een mens van een dag, het is belangrijk om in het heden te leven in plaats van in de toekomst of het verleden. Iets goeds te doen voor de natuur en andere mensen, te genieten van de kleine dingen en iets doen waar je dagelijks gelukkig van wordt. Voor mij zijn dit mijn leven lang al de slakjes.

Mijn omgeving verklaarde me in de meeste gevallen voor gek... Hoe kun je nou van de slakken een dagelijkse bezigheid maken? Hoe kun je daar een bedrijf mee opzetten? Maar ik vond het de moeite waard... wie niet waagt wie niet wint. Wie weet kan ik andere mensen helpen met het terugvinden of creëren van een (nieuwe) hobby.