huisvesting


Als verblijf voor tropische slakken raden wij een terrarium aan, of een plastic curverbox met enkele luchtgaatjes.

Ventilatie is uiteraard belangrijk voor frisse lucht, maar beperk dit zodat een hoge temperatuur en luchtvochtigheid haalbaar is.

Een hoge luchtvochtigheid is te bereiken door een schaaltje met een klein laagje water in het verblijf te plaatsen en regelmatig het verblijf te besproeien met een plantenspuit.

Om de juiste temperatuur te bereiken wordt meestal een heat-mat of warmte kabel gebruikt, deze dient aan de achterkant of zijkant van het verblijf bevestigd te worden. In sommige gevallen reikt het om het verblijf bij/in de buurt van de verwarming te plaatsen.

De juiste temperatuur en luchtvochtigheid is afhankelijk van de soort slak, maar in alle gevallen geldt dat je de temperatuur snachts mag laten zakken, in de natuur koelt het immers snachts ook af.

Je kunt de temperatuur en luchtvochtigheid meten met zogenoemde hygro- en thermometers, en de temperatuur regelen met een thermostaat, allen zijn te vergrijgen in onze webshop.


Foto van Kessy Albers
Foto van Kessy Albers

Als bodembedekking kun je het beste ecologische aarde gebruiken op basis van cocos. De SnailCorner gebruikt deze van het merk Ecostyle, of de oplosbare blokken die in onze webshop te koop zijn. Belangrijk is dat er geen kunstmatige meststoffen aan de aarde zijn toegevoegd.

Het verblijf is verder aan te kleden met gedroogde bladeren, takken, mos en planten. Een plastic bloempotje kan uitstekend functioneren als schuilplaatsje.

Er bestaat wel een kans dat de slakken aan de planten gaat eten, in dat geval kun je er ook voor kiezen om kunstplanten te gebruiken.

Foto van Kessy Albers
Foto van Kessy Albers